Home > ECHO Award

ECHO Award

Op vrijdag 11 april 2014 reikt ECHO voor het 14e achtereenvolgende jaar de ECHO Awards uit aan excellent allochtoon talent in het hoger onderwijs. De winnaars worden beloond met de ECHO Award: een summercourse aan UCLA, the University of California Los Angeles in de Verenigde Staten.

Deze prijs maakt het talent dat schuilt in de verschillende gemeenschappen in Nederland zichtbaar en biedt hen een platform om hun verhalen, ervaringen en toekomstvisie te delen. Een voordracht voor de ECHO Award betekent toetreding tot het ECHO Ambassadeursnetwerk van meer dan 400 ECHO Ambassadeurs en houdt in: actief meedenken in onderwijsvernieuwing, interactie met politiek en sparren met het bedrijfsleven. Daarnaast worden alle voorgedragen kandidaten uitgenodigd om bij te dragen aan de Junior Academy, een Kinderuniversiteit voor leerlingen in het basisonderwijs. Op deze wijze draagt de ECHO Award bij aan het samenbrengen van verschillende werelden die niet alleen ten goede komt aan de student, maar ook aan de kwaliteit van het onderwijs, de economie en de maatschappij. 

Met het uitreiken van de ECHO Award genereren we positieve aandacht voor individuele successen van allochtone studenten en willen we de ontwikkeling van de winnaars van de ECHO Award stimuleren en versterken.

Voor wie is de ECHO Award 2014?

De ECHO Award is ingesteld om meer kansen te creëren voor talentvolle niet-westerse allochtone studenten die tot de eersten uit hun omgeving behoren die studeren. Onder talentvolle studenten verstaan we studenten die zich onderscheiden door bovenmatige studieprestaties, grensverleggend vermogen en actieve maatschappelijke betrokkenheid. De ECHO Award is bedoeld voor studenten die op grond van hun talent, sterke en intrinsieke motivatie, veerkracht en doorzettingsvermogen boven zichzelf zijn uitgestegen. De ECHO Award wordt, als onderdeel van de ECHO Foundation, mede mogelijk gemaakt door de partners van de ECHO Foundation: ING, Shell, KPMG, Randstad Nederland en de Nederlandse Spoorwegen.

ECHO Awards

Voordrachten

Het aantal voordrachten vanuit universiteiten en hogescholen neemt tot ons groot plezier jaarlijks toe. Voor 2014 willen we alle hogescholen en universiteiten de kans geven om per Award (de ECHO Award en de Bèta Techniek Award) maximaal drie studenten voor te dragen. Op onze website treft u de criteria aan waaraan de voordrachten moeten voldoen. De voordrachten moeten uiterlijk 7 februari 2014 schriftelijk bij ECHO binnen zijn en worden beoordeeld door een deskundige, onafhankelijke jury.